Wat is Orthomoleculaire Therapie?

In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling ( 1901-1994) in zijn wetenschappelijke publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term Orthomoleculaire geneeskunde.

Orthos is het griekse woord voor juist, recht, gezond.

Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam.

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Uit talloze wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat  het, helaas ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk is om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Het uitgangspunt bij orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in de voeding.  Maar ook dat hierdoor gezondheid wordt behouden.

Hiervoor kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen.

Reacties zijn gesloten.