Yvonne Esser - Praktijk Esser

Mijn naam is Yvonne Esser, geboren in Heerenveen in 1978. Moeder van een zoon van elf jaar.

De liefde voor mijn vak gaat een heel eind terug. In 1996 ben ik Natuurgeneeskunde gaan studeren bij de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem. Waarschijnlijk had het feit dat mijn opa en oma al sinds 1975 een drogisterij in Nijmegen hadden  met natuurlijke producten genaamd ’t Droppy er iets mee te maken. Honderden soorten kruiden en theeen in potten, plantaardige geneesmiddelen en natuurlijke huidverzorging waren onderdeel van het assortiment. Evenals de beroemde droptoonbank met honderd soorten drop en snoep. Mijn moeder en tante werkten hier toen al, en vandaag de dag nog steeds.

Het is me dus een beetje met de paplepel ingegeven. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat zeventien jaar te jong was om een goede therapeut te kunnen worden. Daarvoor miste ik nog de levenservaring.  Daarom heb ik toentertijd besloten mijn studie af te kappen en ben voor een jaar als au-pair naar Amerika vertrokken.

Daarna ben ik na wat omwegen uiteindelijk op mijn twintigste in de winkel gaan werken. Mijn ouders hadden deze ondertussen overgenomen van mijn opa en oma. De naam wijzigde ook in De NatuurDrogist. Na het plotselinge overlijden van mijn vader hebben mijn moeder en ik samen de zaak voortgezet en in 2007 een filiaal in Beuningen geopend.

Na al deze jaren op de winkelvloer zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag meer verdieping in mijn vak, en mensen persoonlijker en op dieper niveau met hun gezondheid kunnen helpen.

Afgelopen jaren ben ik naast mijn werk druk bezig geweest met studeren. Ik ben gestart met een opleiding tot Orthomoleculair voeding en suppletie adviseur. Daarna heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut afgerond bij Ortho Health Foundation. Afgelopen jaar heb ik mijn diploma HBO Medische Basiskennis volgens de plato normen behaald. Momenteel volg ik een studie Ayurveda.

Naast mijn werk in de winkel  ben ik sinds enkele maanden werkzaam als orthomoleculair therapeut. Zowel in de winkels, in mijn eigen praktijkruimte thuis en op locatie.

Reacties zijn gesloten.